PriveBallonvaarten - Ballonvaren met Ballonvaarten Tim en Tineke- Exclusieve Ballonvaart
Kies uit de verschillende arrangementen van onze ballonvaarten
Prive-Ballonvaart voor 2 personen bij Ballonvaarten Tim en Tineke
Maak een prachtige avond ballonvaart met lekkere bubbels en versnaperingen achteraf!
Maak een prachtige ochtend ballonvaart met nadien een lekker ontbijt en bubbels!
Geniet van een ballonvaart in eigen streek! Boek nu!
-Gepersonaliseerde Cadeaubon voor een unieke Ballonvaart met Ballonvaarten Tim en Tineke
Algemene informatie over het bedrijf ballonvaarten Tim & Tineke
Hoe verloopt een ballonvaart, van naaldje tot draadje uitgelegd.
De vaak gestelde vragen over een ballonvaart beleven
Wanneer is het mooi weer om een ballonvaart te maken?
Onze prijzen voor een ballonvaart te beleven- Priveballonvaart
Ontdek al het nieuws en gemaakte vaarten van Ballonvaarten Tim & Tineke
Start
De opstijgplaatsen in Oost-Vlaanderen, Gent, Waasland en Denderstreek van Ballonvaarten Tim & Tineke
Contacteer ons of boek meteen jouw ballonvaart bij Ballonvaarten Tim & Tineke
-Gepersonaliseerde Cadeaubon voor een unieke Ballonvaart met Ballonvaarten Tim en Tineke
-Gepersonaliseerde Cadeaubon voor een unieke Ballonvaart met Ballonvaarten Tim en Tineke

Een ballonvaart beleef je bij Ballonvaarten Tim & Tineke!

Een unieke ervaring!

Specialist in romantische privé-ballonvaarten voor 2 personen

  

  

Vaak gestelde vragen

Is ballonvaren veilig?


Luchtvaart in het algemeen en ballonvaart in het bijzonder zijn door de jaren heen zeer veilig gebleken. Indien de beperkingen en limieten gerespecteert worden en vaart bij goede weersomstandigheden is een ballonvaart zeer veilig. Respecteer dan ook de beslissing van de piloot om soms de vaart af te lassen. Voorspellingen zijn geen feiten, het is mogelijk dat er gunstige voorspellingen zijn en toch niet gevaren kan worden door plots opkomend onweer, vlagen, het onvoldoende afzwakken van wind, enz.

Waarom vinden ballonvaarten vroeg in de morgen of begin van de avond plaats?


Ballonvaarten vinden juist dan plaats omdat de lucht dan het meest stabiel is. Ballonnen hebben stabiele condities nodig om veilig te kunnen varen en de periode rond zonsopkomst/zonsondergang is daarvoor het meest geschikt. De thermiek begint ongeveer 2 uur na zonsopkomst wanneer de zon de aarde verwarmt. Dan begint de luchtopbouw onstabiel te worden.

2 uur voor zonsondergang neemt de thermiek weer af. Echter in de winter kun je overdag wel ballonvaren. Omdat er in de winter bijna geen thermiek is.

  

Kan iedereen ballonvaren?


We varen met passagiers in de leeftijd van 8 tot 100 jaar. Belangrijk is wel dat de passagiers 1 tot 1.5 uur kunnen staan. Als er twijfel bestaat betreffende lichamelijke of gezondheidsredenen, geeft u dit dan aan ons door voordat u boekt. Bij zwangerschap adviseren wij u niet te gaan ballonvaren. Graag maken wij in dit geval op een later tijdstip een nieuwe afspraak.

Hoogtevrees?


Mensen met hoogtevrees stappen misschien met een klein hartje in de ballon, maar hoeven niet bang te zijn. De eerste vijf minuten doen misschien wat vreemd aan, maar dat is voor iedereen zo. Nadien geniet je net als je medepassagiers met volle teugen van het speciale gevoel dat ballonvaren geeft en van het magnifieke uitzicht.

Wat als ik VLIEGANGST heb?


Vaak wordt vliegangst verward met claustrofobie! Het besef ingesloten te zitten in een vliegtuig doet menig medemens rillen. Dit wordt niet ervaren in een open mand waar je 360° kunt rondkijken. Mensen met echte vliegangst worden afgeraden te ballonvaren.

Ben ik verzekerd?


Ben ik verzekerd? Ja, u bent goed verzekerd!  Wij hebben gekozen voor een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van het type 'combined single limit'. Deze polis biedt u een betere dekking dan de wettelijk verplichte minimumvoorwaarden. Ook in deze materie bieden wij u kwaliteit!

Welke kledij trek ik aan?


Vele denken dat het tijdens de vaart koud is. Niets is minder waar, zelfs niet in de winter! Daar we even snel als de wind varen, kan deze je niet afkoelen. Daarbij kan je profiteren van de uitstraling van de ballon. De kledij die u zou aandoen om die dag een wandeling te maken voldoet. Plat waterbestendig schoeisel en een petje of hoedje wordt aangeraden.

Welk weer moet het zijn om te kunnen ballonvaren?


Als voorbereiding op iedere vaart vragen wij de recentste weersvoorspellingen op. Indien de weersomstandigheden niet goed zijn wordt er niet opgestegen. Risico's worden niet genomen en bij minste twijfel wordt de ballonvaart afgelast. Een luchtballon is immers totaal afhankelijk van de wind. Zo mag het niet te hard waaien, want dan wordt de ballon moeilijk controleerbaar. Geen wind is ook geen goede zaak. Want stel je voor dat de ballon stilvalt boven bos of stad en het gas is bijna op. Voorts moet de zichtbaarheid goed zijn. Dan kun je voluit genieten van het uitzicht. Er wordt ook niet gevaren bij regen of kans op onweer.


De weersomstandigheden moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:


   - windsnelheid aan de grond minder dan 18 km/u

   - bovenwind op 150 meter hoogte minder dan 30 km/u

   - zichtbaarheid meer dan 3000 meter

   - wolkenbasis hoger dan 300 meter

   - geen buien in een straal van 15 km omwille van turbulentie

   - geen regen


Dit zijn redenen om een ballonvaart al dan niet door te laten gaan.

Ook als het weer ter plekke misschien goed lijkt, is dat geen garantie dat het veilig is om te ballonvaren

  

Wat als de ballonvaart niet doorgaat?


Indien op de afgesproken dag de weersomstandigheden ongunstig zijn om te ballonvaren wordt er in overleg met een nieuwe afspraak gemaakt. Hou er rekening mee dat dit enkele keren kan gebeuren. Het Belgische weer hebben we jammer genoeg niet in de hand.

 Hoe weet ik of de geplande ballonvaart doorgaat?


Voor een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor contact met u opgenomen. Voor een avondvlucht hebben wij op de afgesproken datum tussen 12.00 en 14.00 uur contact met u. Wij weten dan de weersverwachting voor de geplande ballonvaart. U krijgt dan van ons te horen of de vaart doorgaat en hoe laat u waar verwacht wordt.